9 نمونه از بهترین کتابخانه های اندروید
در طی سال های اخیر فریم ورک های اندروید با سرعت بسیار زیادی رشد کرده اند و آشنایی با این فریم ورک ها برای یک برنامه نویس حرفه ای ضروری است.اگر بخواهیم برترین فریم ورک های اندروید را شناسایی کنیم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
Retrofit
Retrofit یکی از کلاینت های قدرتمند HTTP است.شما با استفاده از این کلاینت می توانید توانایی های بسیاری به برنامه خود اضافه کنید مانند هدرها ، پارامترهای کوِئری ، درخواست ها و… همه این توانایی ها را می توان بسیار تمیز و راحت با Annotation انجام داد.
همچنین این فریم ورک به شما این امکان را می دهد که فراخوانی API را به صورت همزمان انجام دهید.در واقع این کتابخانه یک ماژول AX به صورت کاملا جداگانه برای شما فراهم می کند.یعنی وقتی شما از این ماژول استفاده می کنید خواسته های شما را به صورت Observable برمی گرداند.
پس می توانید به سادگی آن را به بقیه برنامه خودتان متصل کنید.اگر بخواهیم رتبه این فریم ورک را بررسی کنیم متوجه می شویم که از رتبه بالایی در بین فریم ورک های اندروید برخوردار است.
Moshi
این فریم ورک هم یکی از کتابخانه های بسیار قدرتمند اندروید است.نام دیگر این کتابخانه Gson3.0 می باشد.ولی اگر بخواهیم آن را با json مقایسه کنیم درمی یابیم که در بسیاری از قسمت ها نسبت به json برتری دارد.
اول اینکه سرعت بیشتری دارد ، برای گسترش دادن بهتراست و از کاتلین نیز پشتیبانی می کند.اگر بخواهیم json را به جاوا تبدیل کنیم و برعکس جاوا را به json تبدیل کنیم با Moshi بسیار ساده و راحت است.یکی از قابلیت های بسیار خوب این فریم ورک این است که از json API پشتیبانی می کند.
Chuck
Chuck یکی از بهترین کتابخانه های اندروید می باشد . این فریم ورک به شما این توانایی را می دهد که تا تاریخچه این HTTP برنامه خود را روی تلفن همراهتان مشاهده کنید.گروه کنترل کیفیت هر شرکت استفاده از این فریم ورک را توسعه می کند به دلیل اینکه اگر مشکلی رخ بدهد می تواند متوجه این بشود که این خطا از سوی اندروید رخ داده است یا از سوی بک اند برنامه مشکلی وجود دارد.
یکی از نکاتی که قدرت و توانایی این فریم ورک را می رساند این است که اگر برنامه شما به هر دلیلی متوقف شده باشد بازهم شما می توانید به تاریخچه HTTP دسترسی پیدا کنید
Glide
این فریم ورک مخصوص کار با عکس ها است . که قابلیت ها بسیاری برای کار با عکس ها دارد.قبلا اگر می خواستید عکسی را تغییر اندازه بدهیم با مشکلات و خطاهای زیادی روبرو می شدیم که با استفاده از این کتابخانه دیگر کار با عکس ها برای ما دشوار نیست.در واقع شما می توانید بک گراند خود را با این کتابخانه تنظیم کنید.
Dagger
Dagger یک فریم ورک استاتیک است و فهمیدن و کارکردن با آن بسیار مشکل است اما به خاطر قدرتمندی آن ، ارزش زمانی که برای آن صرف می کنید را دارد.
Dependency Injection یک روش است که می توان اجزای کوچکی از یک مدل را فراهم آورد و بدون دشواری ، آنها را کنار هم چیدمان کرد.
وقتی که پروژه های بزرگ را طراحی می کنید ، اصلا مایل نخواهید بود که Dependency Injection خود را بررسی و مدیریت کنید ، زیرا حجم کد ها زیاد می شود و کنترل آنها دشوار است . اما Dagger کارش کامپایل کردن برنامه است و می تواند به راحتی این کار را انجام دهد و مدیریت کند.
Android KTX
Android KTX یکی از بهترین فریم ورک های اندروید و یک مجموعه از افزونه های کاتلین است و هدف آن این است که استفاده از API جاوا را خوشایندتر و کاربرپسند تر کند.
بهترین راه برای فهمیدن چگونه کارکردن این فریم ورک ، این است که نگاهی به کدهای آن بیندازید تا متوجه شوید چگونه Android API را تقویت شده است. این کتابخانه ، نحوه ی استفاده ما از Android API را تغییر میدهد و به همین دلیل ، باید هسته اصلی هر پروژه ای که از زبان کاتلین استفاده کرده است ، قرار بگیرد.
EventBus
EventBus یکی از بهترین کتابخانه های اندروید است که قابلیت ساده سازی ارتبط بین قسمت های مختلف اپلیکیشن را فراهم می کند. مثلا ما برای وقتی که اتصال به اینترنت قطع می شود ، از این کتابخانه یا فریم ورک استفاده می کنیم تا این رویداد را به یک اکتیویتی خبر دهیم.
Room
Room یک Android ORM رسمی است. این به معنی است که یک تکنیک برنامه نویسی با استفاده از زبان های شی گرا بین دو نوع مختلف از سیستم ارتباط برقرار می کند.
این کتابخانه از RX و LiveData هم پشتیبانی میکند و ویژگی مهم آن نسبت به دیگر ORM ها ، سادگی آن است. اما کار کردن با دیگر ORM ها ، بسیار دشوار تر است و قبل از استفاده از آن ها ، حتما باید documentation آنها را مطالعه کرد.
اما Room ، دارای سینتکس استاندارد SQL است و به همین دلیل ، فهمیدن آن ساده تر می باشد چون بدون نیاز به خواندن documentation آن ، می توانید راحت به کار خود ادامه دهید.
Timber
Timber یکی از بهترین کتابخانه های اندروید که بر اساس کلاس Log اندروید ساخته شده است و در بیشتر پروژه ها استفاده می شود. این کتابخانه ، قدیمی و قدرتمند است و به شما قابلیت خاموش یا روشن کردن لاگ را میدهد.
همچنین این کتابخانه، قابلیت پشتیبانی از لاگ کردن رشته های قالب بندی شده و Exception ها را دارد.
جمع بندی
در این مقاله سعی کردیم با چند نمونه از بهترین کتابخانه های اندروید و فریم ورک های مهم و کاربردی اندروید آشنا شویم.
همه این فریم ورک ها متناسب با نیاز برنامه نویس و در زمان مناسب ، کاربردی و مفید هستند و ساخت اپلیکیشن را بسیار راحت تر می کنند.
نوشتههای تازه
دستهها
- امنیت سایت
- ایندکس مطالب سایت در گوگل
- بایدها و نباید های طراحی سایت
- بک لینک
- بک لینک با کیفیت
- بهینه سازی وب سایت
- دنیای طراحی سایت
- دنیای کامپیوتر
- راهکارهای افزایش فروش
- ریدایرکت
- زبان برنامه نویسی کودکان
- زبان های برنامه نویسی
- سئو وب سایت
- صفحه ساز وردپرس
- طراحی اپلیکیشن
- طراحی سایت
- کد ریدایرکت 301
- کد ریدایرکت 404
- لزوم طراحی سایت
- محتوا گذاری
- معرفی وب سایت به گوگل
- وردپرس