از مهمترین دلایل توجه کشورهای پیشرفته به آموزش برنامه نویسی به کودکان و نوجوانان، تاثیر این علم در ساخت آینده هرچه بهتر این کشور ها، توانمندسازی کودکان و نوجوانان و امکان تولید ارزش و ثروت است.

انتخاب اولین زبان برنامه نویسی برای کودکان ممکن است در نگاه اول کمی دشوار باشد. اینکه باوجود تنوع بسیار زبان های برنامه نویسی، بهترین زبان برنامه نویسی برای کودکان چیست؟ بهتر است از کجا شروع کنیم؟ ممکن است اینها سوالات خود شما باشد.
نگران نباشید.
شرکت آی آر اصفهان اینجاست تا به شما در تصمیم گیری و انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی برای کودکان کمک کند!
اگر کودک شما در گروه سنی 8-13 سال است یادگیری زبان برنامه نویسی مبتنی بر متن معمولا مناسب نیست اما در عوض زبان های برنامه نویسی که مبتنی بر بلاک هستند، راهی بسیار عالی برای یادگیری برنامه نویسی بدون نیاز به نگرانی درمورد مفاهیم پیچیده برنامه نویسی ( که در زبان برنامه نویسی مبتنی بر متن وجود دارند ) می باشند.
در این گروه سنی زبان برنامه نویسی برای کودکان می تواند زبان های برنامه نویسی بصری باشد. فرزند شما میتواند با استفاده از این زبان ها بدلیل امکان Drag-and-Drop ( کشیدن و رها کردن ) ، برنامه های خود را بجای استفاده از متن و تایپ دستورات با استفاده از بلوک های ساختاری شبیه به لگو طراحی کند و درگیر تایپ دستورات و برنامه نویسی نشود.
Scratch ، Snapو Blockly سه نمونه از زبان های برنامه نویسی مبتنی بر بلوک هستند. شرکت آی آر اصفهان برای یادگیری و جذابیت بصری، زبان برنامه نویسی اسکرچ را به کودکان 8-11 سال توصیه میکند.
اسکرچ به بیش از ۷۰ زبان مختلف ترجمه شده است و در خانه، مدرسه و انجمنهای فوق برنامه در اکثر کشورهای جهان مورد استفاده می باشد. در علوم کامپیوتر، تفکر محاسباتی و آموزش برنامه نویسی از زبان اسکرچ استفاده میشود. همچنین معلمها از اسکرچ به عنوان ابزاری برای آموزش بسیاری از موضوعات دیگر شامل ریاضیات، دروس علوم، تاریخ، جغرافیا و هنر استفاده میکنند.
محبوبیت این زبان به این دلیل است که به کودکان این امکان را میدهد که بازی های ویدیوئی تعاملی و انیمیشن هایی را با تنوع زیاد شخصیت ها و تصاویر پس زمینه ایجاد کنند. کودکان در حین ایجاد پروژه های جذاب و سرگرم کننده، مهارت های زندگی شامل خلاقیت، شاد زندگی کردن، داستان سرایی و به ویژه تفکر منطقی را نیز آموزش خواهند دید.
از مزایای دیگر زبان اسکرچ میتوان به دسترسی آسان آن اشاه کرد. چرا که شما میتوانید بدون نیاز به نصب اپلیکیشن و فقط با استفاده از مرورگر وب خود از اسکرچ استفاده کنید.
کاربرد اسکرچ
سوالات متداول در رابطه با آموزش برنامه نویسی اسکرچ در اصفهان
با زبان برنامه نویسی اسکرچ شما میتوانید بازی ها، داستانها و انیمیشنهای خود را بسازید و همچنین ساخته های خود را با بقیه افراد در سراسر دنیا به اشتراک بگذارید. نوجوانان با ایجاد و به اشتراک گذاشتن پروژههای اسکرچ، تفکر خلاقانه، استدلال و همکاری با دیگران را یاد خواهند گرفت.
افراد با هر پیش زمینه، در هر کجای دنیا، در خانه، مدرسه، کتابخانهها و… میتوانند از اسکرچ استفاده کنند. اسکرچ ویژهی سنین 8 تا 13 سال طراحی شده است اما افراد در همه ی سنین با اسکرچ پروژههایی را ساخته و به اشتراک میگذارند. البته شاید بچههای کوچک بخواهند از ScratchJr که یک نسخه ساده شده ی اسکرچ برای سنین 5 تا 7 سال است استفاده کنند.
در حال حاضر اسکرچ بر روی اکثر مرورگرهای وب موجود بر روی کامپیوترهای شخصی، لپتاپها و تبلتها اجرا میشود. شما میتوانید بر روی گوشی موبایل نیز پروژهها را ببینید، اما فعلا نمیتوانید از موبایل برای ساختن و یا ویرایش کردن پروژههای خود استفاده کنید. در زیر فهرست از مرورگرهایی که رسما پشتیبانی میشود را مشاهده مینمایید.
کامپیوتر شخصی
- مرورگر Chrome (63+)
- مرورگر Edge (15+)
- مرورگر Firefox (57+)
- مرورگر Safari (11+)
- مرورگر اینترنت اکسپلورر قابل استفاده نیست.
تبلت
- مرورگر Mobile Chrome (63+)
- مرورگر موبایل Safari (11+)
توجه:
- اگر کامپیوتر شما این ملزومات را ندارد، میتوانید ویرایشگراسکرچ دسکتاپ را امتحان کنید.
- اگر با خطای WebGl error مواجه شدید، سایر مرورگرها را امتحان کنید.
ویرایشگر دسکتاپ اسکرچ (Scratch Desktop editor) این قابلیت را دارد تا آن را بر روی کامپیوتر خود نصب کنید و بدون نیاز به اینترنت پروژههای اسکرچ را بسازید.
دوره آموزش اسکرچ به کودکان در اصفهان به دو صورت خصوصی و نیمه خصوصی توسط اساتید مجرب برگزار میشود.
هزینه دوره خصوصی مبلغ 3000000 تومان
و هزینه دوره نیمه خصوصی مبلغ 1500000 میباشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن شرکت تماس حاصل فرمایید.
شرکت آی آر اصفهان معتقد است اسکرچ بهترین و مناسب ترین زبان برنامه نویسی برای کودکان 8-11 سال است، اما اگر کودک شما از هوش سرشاری برخوردار است میتوان به زبان های برنامه نویسی مبتنی بر متن هم فکر کرد.
آشنایی با پایتون
زبان برنامه نویسی پایتون یکی از محبوب ترین زبان ها و گزینه مناسبی برای شروع برنامه نویسی مبتنی بر متن است و میتوان گفت مقدمه ای عالی برای برنامه نویسی در دنیای واقعی میباشد.
پایتون یک زبان قدرتمند، منعطف و برخوردار از ساختار منظم است که برنامه نویسان به راحتی میتوانند با آن ارتباط برقرار کنند اما شما هنگام شروع کار با آن نیازی به درک انواع داده ها، مدیریت حافظه و از این قبیل موضوعات دشوار علوم کامپیوتر ندارید. به همین علت پایتون جایگزین عالی برای جاوا، C یا سایر زبان های برنامه نویسی پیشرفته تر می باشد.
تفاوت زبان اسکرچ و پایتون
از تفاوت های زبان پایتون نسبت به اسکرچ علاوه بر مبتنی بر متن بودن پایتون میتوان به پیچیده تر بودن آن نیز اشاره کرد. درست است که هردو زبان برای مبتدیان به حساب می آیند ولی زبان اسکرچ مبتنی بر بلوک است و از این رو برای کودکان و نوجوانان مناسب تر است. اما باید گفت که زبان پایتون بدلیل متن باز بودن به عنوان مقدمه ای جهت برای یادگیری برنامه نویسی برای دانش آموزان در مقاطع بالاتر از دبستان میباشد.
یکی دیگر از موارد تفاوت اسکرچ و پایتون تایم پروژه است. بازه زمانی که برای این دو زبان گذاشته میشود متفاوت است. در برنامه نویسی اسکرچ نسبت به پایتون، مسیر رسیدن به هدف سریعتر است درحالیکه عملکرد پایتون بصورت تدریجی میباشد.
شرکت آی آر اصفهان پیشنهاد میکند اگر دانش آموز شما در مقطع ابتدایی است و یا اولویت و علاقه او بیشتر سمت یادگیری بصورت بصری و عملی است بهتر است سراغ اسکرچ بروند و درصورتی که دانش آموز شما در مقطع بالاتر تحصیل میکند و یا از ذهن تحلیلی برخوردار است به برنامه نویسی پایتون علاقمند خواهد شد و این زبان میتواند آغاز خوبی در میان زبان های برنامه نویسی باشد.